Zelené potraviny
Mladý ječmen

Chlorella

- Mladý ječmen se sklízí, ještě když je rostlinka velmi mladá. Dosahuje výšky cca 20 cm a na stéblu ještě není vytvořeno žádné „kolínko“. Je to období, kdy rostlinka obsahuje nejvyšší množství výživových látek a minerálů.
- Ječmen je živý nápoj. Ječmen GW je zpracováván maximálně šetrně, a obsahuje proto široké spektrum živých enzymů. Díky krátkému, minutovému sušení ve sprejové sušičce při teplotě max. 31 °C je ječmen "živým" produktem s vysokou enzymatickou aktivitou.
- Šťáva z ječmene neobsahuje lepek, a je proto vhodná i pro lidi trpící celiakií.
- Překyselené tělo je daleko náchylnější k zánětům a civilizačním chorobám. Nápoj z mladého ječmene je velký pomocníkem při překyselení našeho organizmu, obsahuje zásadité minerály, které usnadňují čištění tkání a zachování zásaditosti krve.
- Vysoký obsah železa ve šťávě z mladého ječmene pomáhá zdravé krvetvorbě, zvyšuje počet červených krvinek. Červené krvinky regeneruje a aktivuje a přivádí tím čerstvý kyslík do těla. Proto pak cítíme více energie a už nás nepřepadá odpolední/poobědová únava.
- Ječmen je silný antioxidant. Vysoký obsah antioxidantů pomáhá neutralizovat volné radikály, a tím napomáhá našemu tělu vyrovnávat se nejen se znečištěným ovzduším (oxid uhelnatým, kouřem z cigaret apod.)
- Chlorella je považována za nejsilnější přírodní antibiotikum. Tato zelená sladkovodní řasa podporuje detoxikaci organismu a pomáhá tělu se zbavit toxických látek, což může mít vliv nejen na vaši váhu, ale také na kvalitu pleti, pokožky a vlasů. Chlorella zvyšuje imunitu našeho těla.
- Chlorella je zelená mikroskopická řasa, která roste ve sladké i slané vodě. Existuje již přes tři biliony let a je to zřejmě jedna z prvních a nejjednodušších forem života na naší planetě.
- Chlorella obsahuje kompletní bílkoviny, všechny vitamíny skupiny B, vitamín D, vitamín E, minerály (zinek a železo), esenciální mastné kyseliny, bílkoviny, nukleové kyseliny, chlorofyl a obrovské spektrum dalších účinných látek. Obsahuje tedy všechny důležité živiny, které lidské tělo potřebuje.
- Chlorofyl obsažený v řase (nad 3 %) pomáhá z vnitřních orgánů těla a tkání odstraňovat těžké kovy, chemické toxiny a další jedovaté látky. Podporuje kožní metabolismus, hojení ran a vředů. Společně s železem, vitamínem B12 a kyselinou listovou výrazně podporují zdravou krvetvorbu.
- Vláknina chlorelly má schopnost na sebe vázat pesticidy a další odpadní látky, které pak odvádí z těla ven. Je důležitá pro peristaltiku střev a podporuje růst prospěšných bakterií v tlustém střevě . Je bohatá na minerály, které organismus používá k neutralizaci kyselého prostředí, v němž se množí patogenní bakterie, viry, plísně a kvasinky (především Candida albicans). Svým zásaditým působením snižuje překyselení organismu, způsobené především konzumací rafinované stravy chudé na minerální látky (cukr, sladkosti, limonády, živočišné tuky atd.)